ABD’li şirket duyurdu: 11 Türk bankası hedefte

Android Kullanıcılarına Yönelik Yeni Bir Tehdit Ortaya Çıktı!

Dijital güvenlik uzmanları, Android kullanıcılarını hedef alan yeni bir tehdide dikkat çekiyor. ABD merkezli siber güvenlik firması Zimperium zLabs’in son raporuna göre, “GodFather” adlı gelişmiş zararlı yazılım özellikle Türkiye’deki dijital bankacılık ve kripto para kullanıcılarını hedef alıyor.

HEDEFTE TÜRKİYE’DEKİ FİNANS KULLANICILARI VAR

Zimperium’un analizlerine göre GodFather, finans sektörüne ait mobil uygulamalara sızarak kullanıcıların şifre, PIN ve oturum bilgilerini ele geçirebiliyor. Söz konusu saldırılar özellikle Türkiye’deki bankacılık ve yatırım uygulamalarını hedefliyor.

NASIL YAYILIYOR?

GodFather virüsü, masum görünen bir MP3 indirme uygulaması aracılığıyla telefona bulaşıyor. Kullanıcılardan, uygulamanın çalışması için tüm erişim izinlerini vermesi isteniyor. Ardından, virüs cihaza sızıyor ve kullanıcı arayüzüne sahte giriş ekranları yükleyerek hassas bilgileri ele geçiriyor.

KİMLİK BİLGİLERİ VE ŞİFRELER RİSK ALTINDA

GodFather, sadece kullanıcı verilerini değil, aynı zamanda SMS doğrulama kodlarını da çalabiliyor. Bu durum, iki faktörlü kimlik doğrulama kullanan uygulamalar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Virüs, çalınan bilgileri siber suçlulara iletiyor.

UZMANLAR UYARIYOR

Siber güvenlik uzmanları, Android kullanıcılarının bilinmeyen kaynaklardan uygulama indirmemeleri ve erişim izinlerini dikkatle incelemeleri gerektiğini belirtiyor. Güvenli kalmak için Goolge Play Store gibi güvenilir kaynaklardan uygulama indirilmesi ve gereksiz izin isteyen uygulamalardan kaçınılması öneriliyor.

TÜRKİYE’DEKİ KULLANICILAR ÖZELLİKLE TEHDİT ALTINDA

Zimperium raporuna göre, Türkiye’deki finans uygulamaları GodFather virüsünün hedefi haline gelmiş durumda. Bu durum, virüsün Türkiye’de stratejik bir şekilde çalıştığını gösteriyor.

Dijital Güvenlik Önlemleri

  • Uygulamaları güvenilir kaynaklardan indirin, özellikle Google Play Store.
  • Gereksiz izin isteyen uygulamalardan kaçının.
  • Bankacılık uygulamalarında ek güvenlik önlemleri kullanın (PIN, biyometrik doğrulama).
  • Cihazınıza güvenlik yazılımı yükleyin ve düzenli olarak güncelleyin.
  • Gelen SMS ve e-posta bağlantılarına dikkat edin, şüpheli bağlantılara tıklamaktan kaçının.

Related Posts

Uzman isim İslam Memiş uyardı: Alım fırsatını kaçırmayın

Altın, İran – İsrail arasında sağlanan ateşkes sonrası bir süredir yükseliş ivmesi yakalayamıyor. Altın fiyatları sakin ekonomi gündemi ile birlikte yatay seyrediyor. “Önümüzdeki dönemde altın nasıl bir seyir yakalayacak? Yeniden yükselişe …

Moldova bankacılığının devi Romanya pazarına giriyor

Moldova’nın lider bankası Maib, dijital bankacılık alanındaki varlığını güçlendirmek amacıyla Romanya pazarına adım atıyor. Banka, perakende müşterilere yönelik dijital hizmetlerini Estonyalı Tuum platformu üzerinden sunacak. Bu stratejik hamle, Maib …

Bakanlıktan fahiş fiyat uygulayan işletmelere 114,7 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı ​​​​​​​Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yapan 289 işletmeye 114,7 milyon lira ceza uyguladı.

Merakla bekleniyordu: Hükümetin kamu işçileri için ikinci zam teklifi açıklandı

Kamu işçilerini ilgilendiren ikinci zam teklifi açıklandı. Hükümet, 600 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci zam teklifini açıkladı. 2025’in ilk 6 ayı için yüzde 17, ikinci 6 ayı için yüzde 10 zam önerildi. 2026 yılı teklifinde ise değişiklik yapılmadı: İlk 6 ay yüzde 7, ikinci 6 ay yüzde 5 oldu.

Motorine zam geliyor!

Motorine zam geliyor!

‘TR karekodu ile ödemeleri bir standart haline getirmekten gururluyuz’

TCMB Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, dünyadaki merkez bankaları ile ülkeler arası ödemeler konusunda da çalıştıklarını belirterek, “TR karekodu ile ödemeleri bir standart haline getirmekten gururluyuz.” dedi.