Din dersine kayyum atandı: Çocuklar camiye gönderiliyor

MEB İzmir’de ÇEDES Projesiyle Din Derslerine Yeni Bir Yaklaşım Getiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu 50 binin üzerinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmasına rağmen öğrencileri imamlara teslim etmekle yetinmiyor. ÇEDES projesi kapsamında şimdi de imamların yerine “Kayyum müezzinler”, “Kuran Kursu Öğreticileri” ve “Vaizler” görevlendirildi. Ve ilk ders İzmir’de gerçekleşti!

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) adlı proje için MEB, İzmir ve Eskişehir’i uygulama illeri olarak seçti. Projeye yönelik gelen tepkiler nedeniyle 2 yıldır adım atılmayan MEB, şimdi proje kapsamında İzmir’de harekete geçiyor.

MÜFTÜ EMRETTİ, MEB HAREKETE GEÇTİ

Diyanet, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen ÇEDES projesini uygulamak için Bornova İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz önemli bir adım attı. Yavuz, ÇEDES projesi için görevlendirilen “imam, kayyum müezzin, kuran kursu öğreticisi” unvanlı kişiler ile okul adlarının yer aldığı 99 kişilik listeyi Bornova MEM’e gönderdi.

99 OKULA YENİ GÖREVLİLER ATANDI

Bornova MEM Şube Müdürü Ahmet Kaya, Bornova Müftüsünden gelen liste üzerine resmi talimatla 99 kişilik görevli listesini Bornova’daki tüm okullara iletti. Bu kapsamda 7’si anaokulu, 32’si ilkokul, 27’si ortaokul ve 33’ü lise olmak üzere toplam 99 okulda öğrencilere eğitim verilecek ve cami adresleri açıklandı.

Ahmet İnce

TEK ADRES, TEK İMAM

Bornova’da dini eğitim verecek adres olarak müftülük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 yıl önce ibadete açtığı Bilal Saygılı Cami ve Külliyesi’ni belirledi. Camideki tek din görevlisi ise imam Ahmet İnce. Bornova Müftülüğü, görevlendirilen 99 kişinin eğitim vereceği tek adres olarak bu camiyi gösterdi.

Fen Lisesi’ne Kuran öğreticisi görevlendirildi

Türkiye’nin önde gelen liselerinden İzmir Fen Lisesi’ne, eğitimi belli olmayan bir Kuran Kursu öğreticisi olan Ahmet İnce görevlendirildi. Ayrıca Bornova Anadolu Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi gibi nitelikli okullarda da benzer eğitimler gerçekleşecek.

Bilal Saygılı kendi adına cami yaptırdı.

‘Kayyum’un Tanımı İncelenmeli

Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Dalgalı konuyla ilgili olarak “Demokratik kimliğiyle ön plana çıkan Eskişehir ve İzmir kasıtlı olarak seçildi. Eğitim verecekler arasında ilk kez “Müezzin Kayyım”, “Kuran Kursu Öğreticisi”, “Vaiz” gibi unvanlar yer alıyor. ‘Müezzin kayyım’ ifadesi ilk kez duyuluyor. Eğitimler, Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nde gerçekleşecek. Din kültürü dersi okullardan camilere taşınıyor. Bu kişilerin hangi tarikatlarla ilişkili olduğu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır” dedi. Diyanet Vakfı’nın İslam Ansiklopedisi’nde kayyım kelimesinin “vakıf mütevellisi ve camilerde temizlik görevlisi” anlamına geldiği belirtildi.

Yılmaz Dalgalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir