Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Çiftlik Hayvanlarına Ot ile Beslenme Yüksek Kaliteli Süt ve Peynir Üretimini Artırıyor

Son zamanlarda yaşanan kuraklık nedeniyle besi alanları daralan çiftlikler, inek rasyonlarını mısır ve diğer yem bitkileri ekleyerek çözmeye çalışıyor. Ancak, yeni bulgular otla beslemenin süt ve peynir kalitesine olan etkisini ortaya koyuyor.

Fransız Tarımsal Araştırma Enstitüsü (INRAE) ile VetAgro Sup Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma, süt ineklerinin taze ot tüketimine bağlı olarak süt ve Cantal peynirinde yüksek miktarda insan sağlığına faydalı omega-3 yağ asidi bulunduğunu gösterdi.

Massif Central’deki bir araştırma çiftliğinde gerçekleştirilen deneyde, ot bazlı rasyon alan ineklerin sütü ve peynirlerinde omega-3 seviyesinin belirgin şekilde yüksek olduğu tespit edildi. Ayrıca, duyusal değerlendirmeler peynirin otla beslendiğinde daha sarı, yumuşak ve aromatik olduğunu ortaya koydu.

Araştırma ekibi, mısır bazlı rasyonlara bile ot eklemenin peynirin besinsel ve duyusal değerini korumak için kritik olduğunu vurguladı. Bu nedenle, özellikle kış aylarında ot stoklarına bağımlı bölgelerde ot temelli beslemenin devamlılığının peynir kalitesini korumak için önemli olduğu belirtiliyor.

Related Posts

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Elektrik ileten bakteri keşfedildi

Bilim insanlarının, ABD’nin sahillerinde elektrik ileten yeni bakteri türü keşfettiği belirtildi. ABD’nin Oregon kıyısındaki çamur düzlüklerinde daha önce bilinmeyen bir bakteri türü keşfedildiği aktarıldı. Candidatus Electrothrix Yaqonensis adı …