SGK kayıt dışı istihdama 1,5 yılda 3,5 milyar TL ceza kesti

SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Denetimler Sürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) hiç bildirilmemesi ya da çalışma gün ya da ücretlerinin eksik bildirilmesiyle oluşan kayıt dışı istihdamı takip etmeye devam ediyor.

2024 Ocak-2025 Haziran döneminde toplamda 165 bin 816 iş yeri denetlendi.

Denetimler neticesinde, 769 iş yerinin tescilsiz faaliyet gösterdiği ve 31 bin 355 çalışanın kayıt dışı istihdam edildiği tespit edildi.

İlgili iş yerlerine toplamda 3 milyar 460 milyon 643 bin 412 lira idari para cezası uygulandı.

Related Posts

Borç yapılandırma belirsizliği! Bankalar neden açıklama yapmıyor?

BDDK’nın kredi ve kart borçlarına ilişkin yapılandırma çağrısı sonrası vatandaşlar umutlanırken, birçok banka henüz adım atmadı. Peki bankalar neden yapılandırmaya yönelik bir açıklama yapmadılar?

Türkiye’deki banka devredildi! Tüm IBAN’lar değişecek

Enpara.com’un Enpara Bank’a devriyle IBAN’lar değişecek. Aksaklık yaşamamak için müşterilerin devre kadar talimat vermesi gerekiyor.

Otomobil devi 4 gün çalışmayı değerlendiriyor

Rusya’nın en büyük otomobil üreticilerinden Avtovaz, üretim tesislerinde çalışma günlerini azaltmayı planladığını duyurdu. Şirket, mevcut piyasa koşullarındaki zorluklara dikkat çekerek, yüksek faiz oranları ve ithal otomobillerin agresif fiyat …

IMF’ın iki numarası görevinden ayrılacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdür Yardımcısı Gita Gopinath, Ağustos ayının sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu.

Türkiye Çelik Kubbe’yi devreye aldı, KAAN için geri sayım başladı: Tüm kurallar yeniden yazılıyor

Türkiye, savunma sanayinde attığı güçlü adımlarla yüzde 83 yerlilik oranına ulaşarak yeni bir dönemin kapılarını araladı. Küresel dengeler hızla değişirken, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, milli savunma açısından kritik öneme sahip …

Küresel fiyat dalgası Türkiye’ye de ulaştı, vatandaş için lüks oldu: Kahvenin keyfi kaçtı

Kahve, Türkiye’de bir kültür öğesi olmaktan çıkıp günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelirken fiyatlar sosyalleşme alışkanlıklarını zorluyor. Türkiye’nin kahve tüketimi son 11 yılda tam üç kat artarak kişi başına 450 gramdan 1.5 kiloya yükseldi. Öğrencilerin ve sabit gelirli çalışanların “ekonomik sosyalleşme” aracı olarak gördüğü kahve, artık lüks sayılabilecek fiyatlara ulaştı.